Untitled Document
Nieuwsarchief

NIEUWJAARSRECEPTIE 2023
MAANDAG 16 JANUARI 2023
 Beste allemaal, de beste wensen voor 2023!

Op de nieuwjaarsreceptie van afgelopen zondag 1 januari heeft Frans Henderikx afscheid genomen als voorzitter van de Dorpsraad en de voorzittershamer doorgegeven aan Marjolein Roosendaal – Dumas. Graag wil Marjolein zich aan U voorstellen.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marjolein Roosendaal - Dumas. En met enige trots mag ik zeggen dat ik per 1 januari de nieuwe, eerste vrouwelijke voorzitter ben van de Dorpsraad.

Ondanks dat ik vooral Nederlands praat en minder goed dialect spreek, ben ik wel ein echt Roojer maegdje. Want mijn geboortehuis staat sinds 1972 in de Caesarstraat. Omdat mijn ouders oorspronkelijk uit Rotterdam komen en eind jaren 60 naar Stramproy verhuisde vanwege het werk van mijn vader bij de WBM, is dat de rede dat ik van huis uit Nederlands praat, maar verstaan doe ik het wel! Ik heb geen broers en zussen, ben getrouwd met ein Wieërter menke, Onno Roosendaal en samen hebben wij een zoon Menno en een dochter Renske.

Waar zou u mij van kunnen kennen?
Ik heb o.a. gewerkt bij CPS, Novi, ’t Telderke en podotherapie van Veen achter de balie bij Gruijthuijsen fysiotherapie. Verder ben ik zeer actief bij tennisclub de Grensmeppers. Of heeft U me weleens in of buiten het dorp zien wandelen met onze hond Beer.

Verder is het deelnemen aan het dorpsleven in welke vorm dan ook, mij van huis uit met de paplepel ingegoten. Met een vader die jaren actief was bij de tennisclub als voorzitter, en ook nog aan het prille begin heeft gestaan bij de oprichting en als voorzitter van de Handbal Vereniging Stramproy. En een moeder die naast het vele vrijwilligerswerk in Stramproy ook nog deelgenomen heeft aan de lokale politiek namens de Werknemers Partij.

En nu mijn nieuwe rol binnen de Dorpsraad. Een opmerking die ik van te voren veel hoorde was: het zijn grote schoenen die je moet gaan vullen, succes! En daar ben ik me terdege bewust van.
In de voorgesprekken die ik met Frans gehad heb kwam dit uiteraard ook ter sprake. Maar Frans heeft me meegegeven dat ik het voorzitterschap vooral op mijn eigen manier invulling moet gaan geven en geen kopie van Frans moet worden, wat natuurlijk ook onmogelijk is.
Ik ben ik en ga het samen met de andere bestuursleden op onze manier doen.Sinds enkele maanden loop ik mee met de vergaderingen van de dorpsraad om zo een goed beeld te krijgen wat er allemaal speelt. En zo kwamen we als bestuur tot de conclusie dat we graag grotendeels op dezelfde voet door willen blijven gaan namelijk door:
• een verbindende rol te spelen voor alle bewoners van Stramproy;
• helpen waar het kan om de leefbaarheid binnen Stramproy zo groot mogelijk te houden;
• Een luisterend oor te bieden voor alle inwoners van Stramproy als dit nodig mocht zijn.
• een steuntje in de rug zijn voor diverse projecten en/of verenigingen
• met “Welke Roojer winse get” een inwoner van Stramproy in het zonnetje te zetten.

Het mooie nieuwe logo heeft er ook toe geleid dat we druk bezig zijn met het vernieuwen van de site en verder uit te breiden op het gebied van social media.

De mooi verwoorde teksten van Frans die iedere week in het Blaadje van Stramproy stonden zullen ook een andere invulling krijgen. We zijn daar onze weg in aan het zoeken en hierdoor zullen tot nader order even geen berichten meer van de dorpsraad in het Blaadje verschijnen.

Uiteraard blijft de dorpsraad wel beschikbaar via email: info@dorpsraad-stramproy.nl en uiteraard kunt u ons ook live aanspreken in het dorp.

Met vriendelijke groet,
Marjolein Roosendaal
BUURT BENKSKES