Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 44
DINSDAG 08 NOVEMBER 2022
We lijken met de wintertijd nu ook in rustiger vaarwater terecht te komen met activiteiten in het dorp. Na zo’n intensieve periode kan dat overigens ook wel eens goed doen, om weer terug rustige weekenden te hebben. Kan je tenminste rustig aan jet Sinterklaas surprise werken. Voor de Kerst is het duidelijk nog te vroeg, maar voor de goed heiligman ? Veel creatief knutselplezier gewenst.

Intocht Sinterklaas
Zondag 13 november zal Sinterklaas weer aankomen in Stramproy. Samen met zijn Pieten zullen ze er samen met de kinderen vast weer een gezellige en spannende zondagmiddag van gaan maken. Geluk-kig wil Kinder Vakantie Werk de Sint een beetje helpen, want op zo’n leeftijd gaat dat toch niet allemaal even soepel meer. Als die Pieten er maar iet weer een zootje van maken. Ze zijn te laat, de weg kwijt, de pakjes vergeten of te veel van het snoepgoed gegeten. Altijd wat… wat zou er dit jaar weer fout gaan met die hulptroepen van de Sint ?

Film van Euver de Grens is klaar !
We hebben begrepen dat de filmopname van het buitentoneel “Euver de Grens” door Maece is opgele-verd. De planning is om deze zowel in Stramproy als in Molenbeersel te gaan vertonen. In de Zaal zou dat het weekend van 10 + 11 + 12 februari zijn, in de Stegel op 24 februari. Voor de spelers en vrijwil-ligers wordt geprobeerd om nog dit jaar een geschikte datum en locatie te vinden. Die moeten anders wel heeeel lang wachten, vaak hebben de spelers het stuk zelf niet gezien. Hou de berichtgeving in de gaten, ook Buitentoneel Stramproy zal hier nog een en ander over laten weten. Dan kunnen we dit prachtige stuk allemaal nog een keer herbeleven of voor de eerste keer gaan zien !

Dju…Waat sjoeën!
Op zaterdag 5 november werden in de Roojer Bieb de eerste 2 exemplaren van het boek “Dju… waat sjoeën” van Leo Janissen aangeboden aan Mia Steijvers en Jules Henkens. Beide sieren de cover van het boek. Mensen die bij voorintekening het boek besteld hebben (én bij de bestelling hebben aange-geven dat ze het boek willen afhalen), konden het boek afhalen én laten voorzien van een handtekening van de schrijver. De belangstelling voor zowel het boek alsook voor de handtekening van de schrijver was erg groot. Overige bestellingen worden thuis bezorgd.
Degene die nog geen boek heeft besteld, kan dit alsnog kopen bij de Benelux. Alle opbrengsten gaan naar zes veelbelovende limburgse kankeronderzoeken!

Landschap zonder grenzen.
“Landschap zonder grenzen” is een natuurfilm over veel natuurgebieden in en om Weert, zoals het Weerterbos, de Krang, de Loozerheide en de Laurabossen. Jan Bovend’Eerdt uit Stramproy, groot natuurliefhebber, heeft jarenlang in deze regio gefilmd.
Na zijn overlijden heeft een videogroep uit Helmond gedurende twee jaren aan de film gewerkt, onder andere door een scenario te schrijven en de montage van deze bijzondere productie te verzorgen.
De culturele werkgroep in Stramproy heeft de film onder grote belangstelling al 3x vertoond in een uitverkochte “Zaal”. Op 8 november a.s. is er nog een extra voorstelling in De Zaal.
BUURT BENKSKES