Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 29
DINSDAG 26 JULI 2022
 Na een echt zomers weekend, gaan we weer beginnen aan een nieuwe week. Doordat de schoolvakanties zijn begonnen en tot 4 september duren, zijn velen nu ook echt vrij van werk of school. De reisbeperkingen van corona zijn we collectief vergeten, en het hele land, heel Europa en de hele wereld worden weer ontdekt. Blijft een beetje dubbel voelen, maar we wensen iedereen veel vakantieplezier. Wat we ook gewenst hebben, was de terugkeer van de kerkklok. Ongemerkt kijk je daar toch vaak naar bij een tochtje over het Kerkplein. Toen de klok voor reparatie weg was, bleek hoe vaak… Maar nu is ze terug en kunnen we stellen dat Rooj weer helemaal bij de tijd is.

Bekende Roojer
Richard de Hoop: entertrainer, muzikant, internationaal gewaardeerd spreker.
Dat was de kop boven een meerdere pagina’s vullend stuk in Weert Magazine.
We kennen Richard natuurlijk al vele jaren, sinds hij met Jacqueline in een mooie oude boerderij op de Vloot woont. Maar we kennen hem ook als maestro-inleider bij de fanfare, of piraat bij KinderVakantieWerk, dagvoorzitter bij de Dorpsraad, muziekmaker bij de Besturenverwendag, of gevierd spreker bij het jubileum van de Verzinkerij. Met emmers energie draait hij zijn publiek al snel om zijn vinger. Je wilt gewoon weten wat hij gaat vertellen. Naast zijn activiteiten in Stramproy is Richard actief in Nederland en vaak Duitsland. Hij is een duizendpoot op communicatief en muzikaal gebied. Hij noemt zichzelf een entertrainer. Als spreker en trainer gaat hij binnen bedrijven en maatschappelijke organisaties in binnen- en buitenland aan de slag met de thema’s: Samenwerken, Veerkracht of Toekomstmuziek. Daarbij zoekt hij de combinatie met muziekinstrumenten. De karakters van medewerkers vergelijkt hij met klank, timbre en karakter van een instrument: de rustige bas? een initiatiefrijke trompet? de maat voerende drums? In de juiste samenwerking wordt herrie getransformeerd tot harmonie.
Zijn levensvisie, optimisme en persoonlijke veerkracht hielpen hem door de zwartste bladzijden van zijn leven. Het werd een lang maar zeer lezenswaardig interview dat Weert Magazine met hem gehouden heeft. We eindigen met het motto van Richard :
Het leven heeft onverwachte dingen voor je in petto, daar kun je je niet op voorbereiden, maar je kunt het aan. Met de juiste mind-set, de juiste doelen en de hulp van anderen.’

Dorpsraad in gesprek met burg. Vlecken
Afgelopen maandag ging de Dorpsraad in gesprek met burg. Vlecken. Dat werd een aangenaam gesprek, waar goed naar elkaar geluisterd werd. Het was niet de bedoeling om met grote wensenlijsten, of nog erger “eisen” te komen. Wij hebben kunnen uitleggen was de Dorpsraad doet, en wat ook niet. Burgemeester Vlecken gaf aan waar hij voor stond, en waar we onze verbinding hadden liggen. Dat is een groot raakvlak, want iedereen is voor de leefbaarheid van dorp en stad. Ook de wens om niet alles van achter een bureau te regelen, maar elkaar letterlijk op te zoeken, is een gedeeld streven. Al met al werd het een fijn overleg dat voldoende houvast biedt voor de toekomst.
BUURT BENKSKES