DODENHERDENKING 4 MEI
Historie
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei worden in het hele land om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Door het jaar heen vinden herdenkingen plaats die verbonden zijn aan specifieke gebeurtenissen of groepen slachtoffers. Op 4 mei komen alle ervaringen en groepen in herinnering samen.

Wat gebeurt er?
Door het Herdenkingscomité van de Dorpsraad wordt op 4 mei ook in Stramproy een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd, Deze begint met een H. Mis in de parochieker St. Willibrordus waarna de aanwezigen samen met oudstrijders en veteranen onder begeleiding van trommelcorps en vendeliers van de de schutterijen in optocht naar het Herdenkingsmonument trekken voor een herdenkingsplechtigheid.

En in 2010?
In 2010 vindt deze herdenking voor het eerst plaats bij het nieuwe monument in het plantsoen aan de Pr. Beatrixstraat. Het herdenkingsmonument wordt jaarlijks geadopteerd door een van beide basisscholen in Stramproy. De adopterende school verzorgt het monument en neemt deel aan de plechtigheid.

Dodenherdenking 2015.
Een foto-impressie van de dodenherdenking 2015 is beschikbaar door op deze link te klikken. U wordt automatisch doorgestuurd naar de foto-pagina. 
BUURT BENKSKES